Even voorstellen

Mijn naam is Dirk de Wit, geboren en opgegroeid in het Groene Hart, een van de mooiste gebieden van Nederland.  

Na afronding van de opleiding Algemene Operationele Techniek (HBO) aan de Hogeschool van Utrecht ben ik in de avonduren Sociologie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierbij heb ik me gespecialiseerd in de vakgebieden Organisatie en Management, wat resulteerde in een onderzoek op basis van de organisatietheorieën van Mintzberg. De keuze voor sociologie is ingegeven door mijn belangstelling in de mens en in de interactie tussen mensen (samen leven en samen werken).

De focus op organisatie heeft zijn basis in de bedrijfskundige vakken van de HTS-opleiding. Daarnaast heb ik me verdiept in adviseren, innovatie en procesmanagement. Voor een doorgaande actualisering van mijn kennis ben ik onder andere lid van de Orde van organisatiekundigen en – adviseurs, de Ooa en van het KIVI.

Kenmerkend voor mij is de behoefte om de diepte in te gaan, kennis op te doen en deze te delen, gericht op uw situatie.

Werkervaring heb ik onder andere opgedaan als consultant bij Adviesbureau DWA (waarbij de focus lag op energie, duurzaamheid en innovatie en het verwerven van subsidies hiervoor) en als projectcoördinator bij Stichting ISSO, kennisinstituut voor bouw en installatie. Aan deze laatste organisatie ben ik vanuit Synnoledge nog steeds verbonden voor dezelfde thema’s als waar ik me binnen Synnoledge mee bezig houd: innovatie, kennis en leren.

Image